תגידי, איך את נוהגת להכין ארוחת צהרים?
(לצורך השאלה, לחמם נקניקיות טבעול עם לחמניות וקטשופ זה לא נקרא… 🙂


נכנסת למטבח, מפשילה שרוולים,
מדליקה מוזיקה טובה ומתחילה לזרוק לסירים
מוצרי מזון ותבלינים מכל הבא ליד
ו”מה שיוצא אני מרוצה”?


טוב, ברור שלא.
(אלא אם כן את מחפשת לראות ‘צלחות מעופפות’ במטבח… 😊)
ברור שכל מוצר יביא לך תוצאה אחרת, ולכל תבלין יש תפקיד, ייעוד וטעם אחר.
אם אוהבים אצלכם אוכל חריף
תשתמשי בפפריקה חריפה וצ’ילי, ואולי גם בפלפל שחור.
לסגנון בישול חמוץ-מתוק יש תבלינים משלו,
אם הילדים שלך לא סובלים בצל מטוגן
תמצאי את השיטות לבשל גם בלעדיו,
(או את הפטנטים להחביא אותו טוב טוב…)
ואם מישהו אצלכם סובל מאלרגיה כלשהיא למזון-
התפריט יתחשב ויגלה רגישות 🙂


בכל מקרה לא תעשי שימוש מקרי במוצרים ורכיבים.
(גם אם את טיפוס סופר-ספונטני זורמת ויצירתית.
את לא רוצה קציצות דגים מתוקות… בררר…)

השילובים, המינונים, הכמויות ואופן ההכנה-
הכל חייב להיות מותאם למטרה שלשמה התכנסת אל המטבח,
ובדיוק בשביל לעזור לנו לייצר ארוחות גורמה עסיסיות וטעימות
המציאו את הדבר שנקרא “ספר מתכונים”.


טוב, בטח לא תפתחי אותו
על כל מרק ירקות שאת הולכת לבשל,
אבל זה לא אומר שהמתכון הבסיסי
עם מפרט המוצרים ואופן ההכנה
לא קיים ומובנה באחת המגירות אצלך בראש.
את צודקת, זה לא בלוג קולינרי,
(למרות שהדובשניות משחקות כאן בתפקיד מרכזי…)
אבל הדוגמא הזו יכולה להמחיש עד כמה מוכרח
שתהיה לנו תוכנית בסיסית ברורה וממוקדת
לפני שמתחילים לבצע תכל’ס בשטח.


כבעלת עסק שרוצה לגרות את בלוטות הטעם,
להטעים את הלקוחות שלך ולגרום להם ללקק את האצבעות
מהמוצר או מהשירות שאת נותנת,
חשוב להבין מהו המתכון שלפיו את הולכת ‘לבשל’ את השיווק שלך.

עסק שעובד טוב צריך להתנהל על פי ‘מתכון’
ובמילים מקצועיות: לפי אסטרטגיה.

מה זה בכלל אסטרטגיה?
מושג יווני, שנולד בכלל בהקשר צבאי,
אבל מתאים גם עבור העסק שלך
כשהמטרה היא להפסיק לירות לכל הכיוונים…

אסטרטגיה היא פשוט תוכנית פעולה.
עוזרת לנו לקבוע מטרות או יעדים
ולהחליט על העקרונות ודרכי הפעולה
שבאמצעותן נרצה להשיג את היעדים.
בבניית אסטרטגיה לעסק
נתכנן רצף פעולות שיווקיות

בהתאם לאפשרויות, לאמצעים, וללוח הזמנים,
ונבחר את שלבי הביצוע.
תכנית העבודה השיווקית אמורה להיות מותאמת בול
לעסק האינדיבידואלי הייחודי שלנו,
לצרכים, למטרות,
לקהל היעד המדויק שאליו אנו מכוונות.


תכנית הפעולה היא נקודת מוצא חיונית.
בלעדיה כל שיווק שתעשי יהיה לא מדויק ולא יפגע במטרה,
וחבל כל כך על כסף שהולך על פרסומות נוצצות
שפשוט לא עושות את העבודה ולא מספקות את הסחורה…

פתרונות שיווק צריכים להיות בהתאמה לעסק
ולא ‘העתק הדבק’ ממה שהחברה או הקולגה עשתה…
ברגע שתהיה לך אסטרטגיה מדויקת המתאימה בול לעסק שלך,
תפסיקי להתבלבל ולירות לכל הכיוונים,
תחסכי המון כסף ותנהלי את השיווק והפרסום שלך בקלות ובכיף.
כשאת יודעת מה תוכנית העבודה שלך,
לאיזה קו להיצמד בלי לזגזג,
את משקיעה רק במקומות הנכונים ומשתמשת רק ב’תבלינים’ המתאימים.

מה יוצא לך מזה?
את רגועה, בטוחה ועקבית. ובעיקר- רואה תוצאות,
‘צלחות ריקות’ ולקוחות שמלקקים את האצבעות ומבקשים עוד…